MAAK KENNIS MET ONZE PRACHTIGE STREEK!

Bezoek onze Facebook pagina voor de meest actuele regionale uitjes, wetenswaardigheden en andere bijzonderheden. Vergeet niet onze pagina te “liken” zodat u op de hoogte blijft!
Facebookpagina ‘t Koekehuis-Haus am Teibes

Ontdek het Ulftal en Burg Reuland

https://www.ostbelgien.eu/nl/beleven/uitstapjes/gemeenten-touristinfo/de-gemeenten/gemeente-burg-reuland

Oostbelgië, een bijzondere streek:

https://www.youtube.com/watch?v=y6S5zurFHLg
https://www.youtube.com/watch?v=26twB9Akaa4&t=1s

Vanaf 1 maart 2020 is al het openbaar vervoer in Luxemburg GRATIS. Ontdek Luxemburg (stad) met de trein. Het dichtstbijzijnde treinstation is Troisvierges Gare op slechts 15 min. met de auto of 50 min met de fiets. Troisvierges Gare is tevens het eindstation van de Vennbahnfietsroute, dus een mooie fietsroute gegarandeerd!

WANDELEN/FIETSEN EN ANDERE (OUTDOOR) ACTIVITEITEN

De omgeving leent zich bij uitstek voor het maken van mooie wandelingen en allerlei andere activiteiten buitenshuis. Maar ook als het weer eens niet zo mee zit dan zijn er volop alternatieven. In ons huis bieden we een heel scala aan brochures en informatiefolders aan. Onderstaand een kleine selectie:

Algemene toeristeninformatie: 
https://www.eastbelgium.com/nl en
http://www.reuland-ouren.be/home/

Wandelen en fietsen:
Wandel-, fiets-, en mountainbike routes lopen direct langs onze voordeur. Deze routes zijn te verkrijgen bij het VVV kantoor in Burg Reuland. Hier zijn ook mountainbikes en E-bikes te huur. Het is aan te bevelen om de gratis GO EASTBELGIUM app te installeren. Hierin vindt u alle wandelroutes, knooppunten en eetgelegenheden in een duidelijk overzicht. Terplaatse hebben we diverse (korte) wandelroutes voor u klaarliggen.
http://www.reuland-ouren.be/home/

Wilt u wat verder weg gaan wandelen dan zijn de Ourtalroute, Baraque Fraiture en de Baraque Michel zeer de moeite waard. Voor een mooie lange fietstocht zonder al te veel stijgingen en afdalingen is de bekroonde Vennbahn (fiets)route een aanrader. Deze is vanaf 2019 in z’n geheel geasfalteerd, is 125 km lang en loopt van Aken (D) tot Troisvierges (L).
http://www.vennbahn.eu/nl/

Leuke combi: bezoek het Biermuseum in Rodt (als museum stelt het niet zoveel voor, maar je kan er wel lekker eten en drinken) en maak van daaruit een wandeling ( +/- 5 km) door prachtige natuur naar de “Schieferstollen”. Deze leisteenmijn is het bezoeken waard.
Biermuseum in Rodt
Schieferstollen/blauwsteenmijn in Recht

Op een bijzondere manier de omgeving verkennen. Ga eens wandelen met een ezel of geit! Reserveren op langere termijn is aan te bevelen.

https://www.eselworkshop.com/

OF ga mee met een lokale wandelvereniging met gids. Programma is hier in te zien:
https://www.zvs.be/

Activiteiten:
Action & Fun Center in Grüfflingen
Outdoor Centre Nadrin/Houffalize
Avenature Vielsalm
Adventure Valley Durbuy
Kasteel Reinhardstein in Weismes
Schieferstollen/Blauwsteenmijn in Recht
Kasteel van Vianden (L)

Leuk voor de kinderen: 
Eifelpark in Gondorf bij Bitburg (D)
Indoor Speeltuin bij Knauf/Schmiede (L) (zowel voor de kleine als voor grotere kinderen een spannend avontuur)
Plopsaland Coo
Familie uitjes

Dierenparken
http://www.mondesauvages.be
http://ww.eifelpark.de

Zwemmen en Wellness:
Er zijn diverse (buiten)zwembaden in de regio: zoals bv in St. Vith, Weiswampach, Vielsalm.
https://www.centerparcs.be/be-vl/belgie/fp_AR_vakantiepark-les-ardennes/aqua-mundo
http://www.aquanatour.lu

Natuurzwemwater:
Bütgenbach:  http://www.butgenbach.info/erleben/sehenswuerdigkeiten/buetgenbacher-see/
Robertville: https://www.outdooractive.com/de/poi/ostbelgien/see-von-robertville/12751840/
Weiswampach en andere toeristische info net over de grens in Luxemburg: https://www.visittroisvierges.lu/informationen/naturpark-our/der-see-in-weiswampach/

Vissen
http://www.weweler-muehle.be
http://www.cherapont.be
https://www.visittroisvierges.lu/informatie/natuurpark-our/het-meer-in-weiswampach/

Musea:
De regio is bekend van de zware 2e Wereldoorlog veldslag: het Ardennen Offensief (Battle of the Bulge). Er zijn dan ook verschillende indrukwekkende musea in dit thema:
http://www.bastognewarmuseum.be/homepage-nl.html
http://www.101airbornemuseumbastogne.com/
http://www.battleofthebulgememories.be/museums12/belgium11/825-bastogne-barracks-museum.html
http://www.baugnez44.be/

Cultuurhistorische Musea:
https://www.facebook.com/mirfelderbusch
https://www.ofen-und-eisenmuseum.de/ uit eigen ervaring: zeer de moeite waard!
http://www.zvs.be

BOODSCHAPPEN
Het dorp heeft sinds maart 2020 weer een bakker! Deze bevindt zich in de Hofladen en ligt meteen bij ons om de hoek (tegenover de school, +/- 100 m). Hier krijgt u heerlijke verse broodjes, belegde broodjes, gebak, ontbijt en tal van regionale lekkernijen. Iedere zondag en feestdag geopend. Bezoek de FB pagina voor de openingstijden: Hofladen Oudler

Wij bieden echter ook broodjes service aan. De bakker (een andere) komt op afspraak en bestelling iedere dag vers brood brengen (ook op zon- en feestdagen!). Informatie en bestellijsten zijn ter plaatse voorhanden.

De dichtstbijzijnde winkels voor algemene boodschappen zijn te vinden in St. Vith:  Lidl, Aldi, Delhaize  Deze liggen ongeveer 300 m. na de op/afrit van de snelweg aan de linkerkant. Ook heeft St. Vith een aardig winkelcentrum met leuke restaurantjes en lunchrooms (konditorei).
Of net over de grens in Luxemburg: Colruyt, Massen, Knauf

Shoppingcentre MASSEN,
http://www.massen.lu/
Shopping centre/tankstation, restaurants en grote supermarkt met een grote keuze aan alcoholische dranken. Heerlijk vlees voor op de BBQ. Duits georiënteerd. Vanuit Oudler richting Luxemburg. Grens rotonde ¾ rond (linksaf), na ongeveer 300 m aan de rechterkant.

Shoppingcentre KNAUF,
http://www.knauf-centre.lu/
Groot shopping centre met tankstation. Veel winkels, restaurant en grote Delhaize supermarkt en Brico bouwmarkt. Ook hier geen gebrek aan wijnen en andere alcoholische versnaperingen. Meer Frans georiënteerd.
Vanuit Oudler richting Luxemburg. Grens rotonde ¼ rond (rechtsaf), na ongeveer 4 km aan de linkerkant.

UIT ETEN
Aan te bevelen zijn (en/of dicht in de buurt):
“Le Jardin”, restaurant met een sterrenkeuken. Het eten is er heerlijk en de bediening allervriendelijkst. Aangezien ze wisselende openingstijden hebben is het beter om eerst te bellen/reserveren: +32 (0)80 329 003.
http://www.wickler.be/

Restaurant bij de forellenkwekerij: “Weweler Mühle”. Heerlijk eten in een gezellige ambiance. Dit is een geliefd restaurant bij zowel toeristen als bij de lokale bevolking. Alleen op vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen open. Ook afhaal mogelijk. Reserveren noodzakelijk: +32 80 32 90 75
http://www.weweler-muehle.be/

Er werd begin augustus 2021 een nieuw restaurant geopend: Phoenix in Dürler. Dit is vooraan in het volgende dorp richting Luxemburg.

Der Schnellimbiss in Dürler. Friture aan het einde van het volgende dorp. Geopend van woensdag t/m zondag en feestdagen.

Friture/Cafetaria “Hohenbusch”. Bij camping Hohenbusch net achter Grüfflingen
http://www.amhohenbusch.be/nl/tavernefrituur/

Aanbevolen door gasten:
Chez Max in Weiswampach

Zie voor meer RESTAURANTS met hun menu en prijslijst ter plaatse.